Interkulturní management: Ukrajinci v ČR - Mandlerová, Magdalena; Štrach, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
První kapitola práce představuje interkulturní komunikaci a interkulturní management jako takové, dále vymezuje co rozumíme kulturou v pojetí interkulturního managementu, přibližuje hlavní problémy, které jsou spojeny s interkulturní komunikací i možnosti jejich zvládání, představuje existující přístupy k identifikaci kulturních rozdílů, pojem interkulturní kompetence a identifikaci projevů kulturních vlivů v managementu a řízení. Druhá kapitola se věnuje ukrajinské kultuře, na pozadí významných historických událostí vykresluje příčiny vzniku tradiční ukrajinské migrace a její průběh s důrazem na migraci do České republiky. Dále se věnuje ukrajinské kultuře jako takové, informacím o tom, jací Ukrajinci, kteří přichází za prací či podnikáním do Česka, jsou, jakým činnostem se na našem území věnují, kolik jich je, a proč jich je tolik právě u nás a také bariérám integrace Ukrajinců do majoritní společnosti. Poslední kapitola předkládá identifikaci a výklad významu dimenzí ukrajinské kulturyo a hlavně pak návrh kulturně senzitivního stylu managementu vhodného pro zaměstnance z Ukrajiny
Vedoucí práce: Pavel Štrach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: interkulturní management; migrace obyvatelstva; Ukrajina; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; intercultural management; migration; Ukraine; bachelor's theses