Zhodnocení personálních činností ve vybrané firmě - Svobodová, Martina (2008)
Teoretická část se věnuje jednotlivým personálním činnostem a jejich charakteristikám. V praktické části jsou analyzovány vybrané personální činnosti v konkrétním podniku. Pozornost je zaměřena na získávání pracovníků, výběr pracovníků, orientaci pracovníků a péči o pracovníky. Oblast péče o pracovníky se věnuje pracovnímu prostředí a službám a benefitům poskytovaným zaměstnancům. Vybrané personální činnosti jsou popsány, zhodnoceny a srovnány s poznatky uvedenými v teoretické části. Pro zjištěné rozdíly jsou naznačena doporučení pro praxi