Interkulturní management - Ukrajinci v ČR - Khramkova, Yevheniya; Štrach, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Práce obsahuje teoretický popis hlavní součaásti managementu - interkulturní komunikací.V práci také jsou popsané studia Geerta Hofstedeho. Následující kapitola popisuje kulturu Ukrajiny, její tradice, způsob chování ukrajinských obyvatel, jejich každodenní život,způsob oslavování důležitých svatků atd. V další kapitole je popsána historie migrace Ukrajinců do České Republiky, důvody, které je k tomu donutili a také jsou uvedené některé statistické údaje o počtu pracovních povolení, které byly vydané Ukrjincům v průběhu několiká let, počet trvalých pobytů atd. Poslední kapitola obsahuje návrh nějakého vhodného řešení pro české manažery, jak vést pracovniky z Ukrajiny
Vedoucí práce: Pavel Štrach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: interkulturní management; lidské chování; migrace obyvatelstva; Ukrajina; Česko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; intercultural management; human behavior; migration; Ukraine; Czechia; bachelor's theses