Strategické dichotomie ve vybraném podniku - Pelouchová, Kateřina (2008)
Bakalářská práce Strategické dichotomie ve vybraném podniku je rozdělena na teoretickou a aplikační část. V teoretické části je definována strategie a náležitosti její tvorby, implementace, hodnocení a strategické dichotomie. Strategické dichotomie jsou popsány podle knihy de Wita a Meyera "Strategic Synthesis", která jako jediná představuje strategický management ze syntetického pohledu. Aplikační část charakterizuje jednotlivé dichotomie ve společnosti ELK, a. s