Fundraising neziskové organizace - Novotná, Alena (2008)
Fundraising je činnost, která se zabývá získáváním finančních prostředků pro neziskové organizace. Teoretická část práce zmiňuje především obecné poznatky o metodách a nástrojích fundraisingu. Tím je míněno, čím se fundraising zabývá, jaké jsou jeho strategie, metody a způsoby používání a kdo ho provádí. V praktické části je fundraisingový proces na konkrétním příkladu občanského družení Proutek následně popsán a analyzován z hlediska dosavadních fundraisingových aktivit