Struktura českého pojistného trhu a jeho vývoj - Kozáková, Markéta; Gruber, Petr, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce zachycuje a analyzuje vývoj českého pojistného trhu. V úvodní kapitole je stručně popsán vývoj od úplných začátků pojištění v našich zemích, přes znárodnění pojišťoven po 2.sv. válce a kapitola končí rokem 1995, kdy se již pojistný trh na našem území obnovil. V těch následujících je pojistný trh zkoumán z několika hledisek. V každé kapitole jsou v souvislosti s příslušnými údaji také uvedeny významné události, které ovlivnily daný ukazatel pojistného trhu. Nechybí ani legislativní změny, které měli ve vývoji pojistného trhu velký význam. Po nich následují údaje o počtu pojišťoven, jejich vlastnické struktuře, výši rezerv a jejich investování, předepsaném pojistném, náklady na pojistná plnění atd
Vedoucí práce: Petr Gruber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses