Mimoburzovní úrokové deriváty - Holička, Petr (2008)
Tato bakalářská práce pojednává o mimoburzovních úrokových derivátech, tedy o úrokových forwardech, úrokových swapech, a mimoburzovních úrokových opcích. Vysvětleny jsou základní principy, na kterých tyto druhy derivátů fungují, stručně je pojednáno o jejich historii, oceňování, a možnostech jejich využití. Nechybí ani kapitola věnovaná současné situaci na derivátových trzích, která popisuje nejčastěji obchodované deriváty, zkoumá jejich vývoj za posledních 10 let, a nabízí jejich vzájemné srovnání podle různých hledisek