Mimoburzovní úrokové deriváty - Holička, Petr; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce pojednává o mimoburzovních úrokových derivátech, tedy o úrokových forwardech, úrokových swapech, a mimoburzovních úrokových opcích. Vysvětleny jsou základní principy, na kterých tyto druhy derivátů fungují, stručně je pojednáno o jejich historii, oceňování, a možnostech jejich využití. Nechybí ani kapitola věnovaná současné situaci na derivátových trzích, která popisuje nejčastěji obchodované deriváty, zkoumá jejich vývoj za posledních 10 let, a nabízí jejich vzájemné srovnání podle různých hledisek
Vedoucí práce: Jiří Málek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses