Uplatňování daně z přidané hodnoty u veřejnoprávních subjektů - Bártů, Josef (2008)
Implementace evropských právních předpisů do zákona o dani z přidané hodnoty v České republice. Vliv tohoto zákona na činnost veřejnoprávních subjektů, zejména obcí. Daně, jejich význam a správa. Evropská společenství, jejich historie a instituce. Prameny práva Evropské unie. Šestá směrnice Rady. Veřejnoprávní subjekt. Osoba povinná k dani. Ekonomická činnost. Skutečnosti podstatné pro registraci. Nárok na odpočet DPH. Nemovitosti a zákon o DPH. Vliv DPH na hospodaření Města Dačice. Klady a zápory plátcovství pro veřejnoprávní subjekt. Vliv DPH u stavebních prací na rozpočet obcí okresu Jindřichův Hradec