Uplatňování daně z přidané hodnoty u veřejnoprávních subjektů - Bártů, Josef; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Implementace evropských právních předpisů do zákona o dani z přidané hodnoty v České republice. Vliv tohoto zákona na činnost veřejnoprávních subjektů, zejména obcí. Daně, jejich význam a správa. Evropská společenství, jejich historie a instituce. Prameny práva Evropské unie. Šestá směrnice Rady. Veřejnoprávní subjekt. Osoba povinná k dani. Ekonomická činnost. Skutečnosti podstatné pro registraci. Nárok na odpočet DPH. Nemovitosti a zákon o DPH. Vliv DPH na hospodaření Města Dačice. Klady a zápory plátcovství pro veřejnoprávní subjekt. Vliv DPH u stavebních prací na rozpočet obcí okresu Jindřichův Hradec
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejnoprávní organizace; daň z přidané hodnoty; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public enterprises; value-added tax; master's theses