Komparace deregulace nájemného v ČR a ve světě - Beranová, Lucie; Antoš, Ondřej; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem deregulace nájemného v ČR s porovnáním vybraných modelů ostatních zemí ve světě. Teoretická část práce charakterizuje základní pojem regulované nájemné z ekonomického hlediska a popisuje regulaci nájemného první a druhé generace. Nastiňuje historický vývoj a současný postoj hlavních politických stran a zájmových skupin k této problematice. Druhá část práce je věnována možnostem deregulace nájemného, nedostatkům nově přijatého zákona o deregulaci nájemného v ČR a studiím, které analyzují možnou deregulaci nájemného. Závěr práce charakterizuje jednotlivé formy regulace a deregulace nájemného v USA, Německu, Švýcarsku a Polsku. Následně vyhodnocuje inspiraci a důsledky pro ČR
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses