Měnová politika, opatření a nástroje Federálního rezervního systému v době Velké deprese - Lamaczová, Michaela; Antoš, Ondřej; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na období Velké deprese v USA v letech 1929 - 1933, příčiny jejího vzniku, průběh a měnovou politiku Federálního rezervního systému (FED) v tomto období. První část práce se orientuje na stručnou všeobecnou historii, podstatu a důvod vzniku Federálního rezervního systému (FED), jakožto centrální banky USA. Záměrem práce v druhé části je stručně charakterizovat období před před Velkou hospodářkou krizí, zejména sociální vývoj, politické klima a hospodářské pozadí ve Spojených státech. Dále se práce snaží nastínit postupy FEDu v oblasti měnové politiky a jeho chování ve dvacátých letech, především jeho politiku „levných peněz“. Poslední, třetí a závěrečná část se zaobírá myšlenkami, názory a pohledy předních světových ekonomů a jejich hodnoceními na podmínky, příčiny a důvody vzniku hospodářské a finanční deprese v USA v letech 1929-1933
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses