Cenové bubliny na trzích aktiv - Štěpán, Petr; Janíčko, Martin, 1983-; Kovanda, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Tématem bakalářské práce je problematika cenových bublin na trzích aktiv. První část práce definuje o jaký jev se jedná a kde se s ním můžeme setkat. Další část se věnuje podrobně teoretickým přístupům popisujícím vznik cenových bublin. Konkrétně se jedná o psychologické teorie, teorie založené na vlivu centrální banky na ceny aktiv, modely založené na střídání optimismu a pesimismu a některé další takto relevantní teorie. Třetí část práce popísuje, jakým způsobem růst a rozpad bubliny působí na hospodářský cyklus, zároveň je uvedeno několik příkladů bublin z historie. Poslední část práce se věnuje jednotlivým opatřením centrálních bank proti cenovým bublinám na trzích aktiv a následným dopadům těchto opatření (politik)
Vedoucí práce: Martin Janíčko
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses