Zlatý standard, svobodné a centrální bankovnictví; porovnání myšlenek ekonomie hlavního proudu a rakouské školy - Juračka, Tomáš; Kollár, Miroslav; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
První část této práce má za cíl představit téma zlatého standardu, některé jeho varianty a téma svobodného bankovnictví tak, jak byly pojaty v pracích Ludwiga von Misese a Murrayho N. Rothbarda. Také stručně uvádí obecný pohled ekonomie hlavního proudu na toto téma, jak je předkládán v současných učebnicích pro bakalářský stupeň studia. Poté, co je představeno téma, je práce zaměřena na modely klasického a čistého zlatého standardu, přičemž je krátce zmíněna možná kombinace těchto modelů se svobodným bankovnictvím, a následně je nabídnuto srovnání se současným monetárním uspořádáním. Na závěr je předložen názor o tom, které z představených uspořádání je nejvhodnější pro naplnění proklamovaných cílů současné monetární politiky
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses