Národná banka Slovenska a přijetí eura - Čermáková, Martina; Kollár, Miroslav; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá měnovou politikou Národní banky Slovenska po vzniku samostatné Slovenské republiky, až po měnovou politiku zaměřenou na snahu o dosažení přijetí eura jako svého národního platidla v naplánovaném termínu, tedy od 1. ledna 2009. Práce dále řeší otázku praktického zavedení eura do hotovostního a bezhotovostního oběhu, spojenou s nutností zabezpečení ochrany spotřebitelů. Na závěr práce uvádím příklady zemí, které euro zavedly v nedávné době. Jedná se o Slovinko, které vstoupilo mezi země eurozóny od 1. ledna 2007 a o Kypr a Maltu, které tak učinily 1.ledna 2008. Na příkladu těchto zemí, které už mají úspěšné přijmutí eura za sebou se snažím ukázat, na jaké oblasti by se mělo Slovensko více zaměřit a naopak z čeho si vzít příklad pokud chce euro zavést stejně hladce jako tyto země
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; ochrana spotřebitele; bakalářské práce; consumer protection; bachelor's theses