Teorie byrokracie a Světová banka - Kozel, Tomáš; Halás, Vladimír; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Hlavními tématy této práce jsou teorie byrokracie a Světová banka. V teoretické části bude představena zejména teorie byrokracie od Williama A. Niskanena, podle níž se byrokrat snaží maximalizovat rozpočet svého úřadu. Některé aspekty byrokracie budou v analytické části aplikovány na Světovou banku. Na možnou byrokracii ve SB bude nahlíženo z několika hledisek (např. z hlediska maximalizace rozpočtu, organizační struktury či zhodnocení jednoho konkrétního projektu SB). Cílem práce bude zjistit, zda je SB byrokratickou institucí
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses