Vybrané problémy kolektivního investování v České republice - Mizera, Petr (2008)
Bakalářská práce se věnuje kolektivnímu investování v České republice se zaměřením na hodnocení vývoje a identifikaci problémů tohoto odvětví v 90. letech 20. století. V první části práce jsou popsány základní principy, podstata a historie kolektivního investování ve světě. Druhá část se zabývá nestandardním vývojem, legislativní úpravou a subjekty kolektivního investování v České republice. V závěru práce je analyzován současný stav sektoru kolektivního investování v České republice dle několika vybraných ukazatelů