Inventarizace hmotného majetku Inventarizace hmotného majetku - Slavík, Tomáš (2008)
Bakalářská práce poskytuje informace a poznatky z inventarizačního procesu. Podrobně mapuje teoretický rámec inventarizace jak na bázi legislativní, tak i prostřednictvím účetních pouček a postupů. Druhá část bakalářské práce konfrontuje teorii s praxí na společnosti operující na poli automobilového průmyslu. Práce stručně popisuje jak společnost za pomocí externí auditorské firmy řeší problémy s evidencí a hmotného majetku a popisuje průběh inventarizace v této organizaci