Využití fondů EU na financování dopravní infrastruktury - Šamánek, Jiří (2008)
Ve své práci popisuji způsoby financování dopravní infrastruktury v ČR. Stručně představím národní zdroje financování a hlavní část práce věnuji zdrojům evropským. Zabývám se zejména operačními programy a jednotlivými evropskými fondy, které mají pro ČR zásadní vliv. Součástí práce jsou přehledné tabulky zobrazující výdaje poskytnuté na jednotlivé dopravně-infrastrukturální projekty a stav jejich dokončenosti k 31.12.2007