Imigrace a populační vývoj v ČR - Línová, Veronika (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou imigrace a cizinců v České republice především v souvislosti s budoucím českým populačním vývojem. Teoretická část práce je věnována migraci obecně, rozhodování o migraci a pracovní migraci. Analytická část je zaměřena na imigraci a příchod cizinců do České republiky. Vzhledem k propojenosti demografických hledisek s ekonomickým životem je součástí práce projekce budoucího populačního vývoje, která poskytne ilustraci budoucí dostupnosti lidských zdrojů práce. Práce podává ilustraci přínosu cizinců v podobě nových lidských zdrojů pro českou ekonomiku a český trh práce