Imigrace a populační vývoj v ČR - Línová, Veronika; Kadeřábková, Klára; Mikuláštík, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou imigrace a cizinců v České republice především v souvislosti s budoucím českým populačním vývojem. Teoretická část práce je věnována migraci obecně, rozhodování o migraci a pracovní migraci. Analytická část je zaměřena na imigraci a příchod cizinců do České republiky. Vzhledem k propojenosti demografických hledisek s ekonomickým životem je součástí práce projekce budoucího populačního vývoje, která poskytne ilustraci budoucí dostupnosti lidských zdrojů práce. Práce podává ilustraci přínosu cizinců v podobě nových lidských zdrojů pro českou ekonomiku a český trh práce
Vedoucí práce: Klára Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses