Rekvalifikace jako forma investice do lidského kapitálu - Kameník, Josef (2008)
V bakalářské práci se zaměřím na rekvalifikace, jako jeden ze způsobů v boji proti nezaměstnanosti v České republice, který lidem usnadňuje návrat na pracovní trhy. Analyzuji vztah rekvalifikace a lidského kapitálu, pojem rekvalifikace, kdo se může rekvalifikačních kurzů zúčastnit, jaké jsou výhody pro zaměstnance a jaké jsou výhody pro zaměstnavatele. V druhé části zhodnotím úspěšnost rekvalifikačních kurzů u konkrétních okresů (okres Nový Jičín a okres Trutnov). Srovnám rozdíly v počtu rekvalifikací, úspěšnost rekvalifikačních kurzů, kdo převážně využívá rekvalifikačních kurzů jak z pohledu zaměstnanců, tak nezaměstnaných či z pohledu různých věkových skupin