Rekvalifikace jako forma investice do lidského kapitálu - Kameník, Josef; Brožová, Dagmar, 1958-; Hlaváč, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V bakalářské práci se zaměřím na rekvalifikace, jako jeden ze způsobů v boji proti nezaměstnanosti v České republice, který lidem usnadňuje návrat na pracovní trhy. Analyzuji vztah rekvalifikace a lidského kapitálu, pojem rekvalifikace, kdo se může rekvalifikačních kurzů zúčastnit, jaké jsou výhody pro zaměstnance a jaké jsou výhody pro zaměstnavatele. V druhé části zhodnotím úspěšnost rekvalifikačních kurzů u konkrétních okresů (okres Nový Jičín a okres Trutnov). Srovnám rozdíly v počtu rekvalifikací, úspěšnost rekvalifikačních kurzů, kdo převážně využívá rekvalifikačních kurzů jak z pohledu zaměstnanců, tak nezaměstnaných či z pohledu různých věkových skupin
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses