Komparace systémů důchodového pojištění v ČR a SR - Ripelová, Lucie (2008)
Bakalářská práce pojednává o komparaci systémů důchodových pojištění v České a Slovenské republice. Komparace je zaměřena na základní charakteristiku (reakce na demografický vývoj, počet pilířů, typ penzijního plánu,...), druhy dávek a výdaje na dávky důchodového pojištění, vybrané veličiny (důchodový věk, náhradový poměr...). V práci jsou také uvedeny silné a slabé stránky jednotlivých systémů a také doporučení pro reformu důchodového systému v ČR, které vychází z upraveného důchodového systému SR