Komparace systémů důchodového pojištění v ČR a SR - Ripelová, Lucie; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce pojednává o komparaci systémů důchodových pojištění v České a Slovenské republice. Komparace je zaměřena na základní charakteristiku (reakce na demografický vývoj, počet pilířů, typ penzijního plánu,...), druhy dávek a výdaje na dávky důchodového pojištění, vybrané veličiny (důchodový věk, náhradový poměr...). V práci jsou také uvedeny silné a slabé stránky jednotlivých systémů a také doporučení pro reformu důchodového systému v ČR, které vychází z upraveného důchodového systému SR
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses