Endogenita peňazí v dielach anglických ekonómov prvej polovice 20. storočia - Kužmová, Alexandra (2008)
Bakalárska práca je venovaná podstate peňazí. V prvej časti vyjadruje teoretickú definíciu peňazí, funkcie peňazí a peňažné formy. V druhej časti približuje úverovú teóriu peňazí. Práca prostredníctvom rozborov diel anglických ekonómov 1. polovice 20. storočia (R. G. Hawtreya, D. H. Roberstona, R. McKenna, H. Withersa) popisuje úver, ako určitú formu peňazí v bežnom živote a v bankovej sfére. Posledná kapitola je zameraná na práce ďalšieho ekonóma 1. polovice 20. storočia – J. R. Hicksa, ktoré sa venujú jeho modelu všeobecnej rovnováhy (IS-LM model), Hicksovmu názoru na model všeobecnej rovnováhy J. M. Keynesa a na prácu R. G. Hawtreya