Endogenita peňazí v dielach anglických ekonómov prvej polovice 20. storočia - Kužmová, Alexandra; Kovářík, Tomáš; Heřmanský, Pavel, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalárska práca je venovaná podstate peňazí. V prvej časti vyjadruje teoretickú definíciu peňazí, funkcie peňazí a peňažné formy. V druhej časti približuje úverovú teóriu peňazí. Práca prostredníctvom rozborov diel anglických ekonómov 1. polovice 20. storočia (R. G. Hawtreya, D. H. Roberstona, R. McKenna, H. Withersa) popisuje úver, ako určitú formu peňazí v bežnom živote a v bankovej sfére. Posledná kapitola je zameraná na práce ďalšieho ekonóma 1. polovice 20. storočia – J. R. Hicksa, ktoré sa venujú jeho modelu všeobecnej rovnováhy (IS-LM model), Hicksovmu názoru na model všeobecnej rovnováhy J. M. Keynesa a na prácu R. G. Hawtreya
Vedoucí práce: Tomáš Kovářík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses