Svobodné bankovnictví ve Švýcarsku pohledem rakouské školy - Šálek, Jakub (2008)
Bakalářská práce ukazuje svobodné bankovnictví ve Švýcarsku jako alternativní způsob fungování peněžního systému. V první kapitole se zaměřuje na vznik rakouské školy jako samostatného ekonomického směru. Další kapitola navazuje s úvodem do koncepce svobodného bankovnictví. V následujících třech kapitolách je uveden politický a historický vývoj bankovnictví. Poslední část obsahuje pohled rakouské školy na důležité body vývoje