Narušení dodávek pitné vody velkého rozsahu jako hrozba a riziko pro obyvatele a podniky ČR - Šilerová, Markéta (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na ekonomickou bezpečnost státu, konkrétně na zvládání krizí, jejichž dopadem je narušení dodávek pitné vody. V teoretické části své práce uvedu rizika a hrozby spojené s krizí tohoto charakteru, přičemž se zaměřím na ty, které jsou pro Českou republiku aktuální, a dále zhodnotím jejich dopad na zásobování vodou. Zmíním orgány státní správy zabývající se krizovým managementem při nouzovém zásobování pitnou vodou a jejich institucionální strukturu. Uvedu metody a nástroje orgánů státní správy při zvládání těchto krizí. Popíšu možnosti zabezpečení obyvatelstva pitnou vodou za krizových situací s požadavky na kvalitu a množství vody. Z technického hlediska se budu zabývat materiálním zajištěním krizových situací. Praktická část je věnovaná vyčleněným finančním prostředkům správními úřady potřebným k zajištění přípravy na krizovou situaci – narušení dodávek pitné vody velkého rozsahu