Vývoj monetární politiky ČNB v letech 1993-2006 - Faltys, Miroslav; Pichaničová, Ludmila; Skopeček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce sleduje vývoj monetární politiky ČNB. Ukazuje, co monetární politika dělá a jaké monetární nástroje k tomu používá. V další fázi analyzuje chování ČNB v období let 1993-1997, především kompatibilitu cílů, praktickou i teoretickou. Zabývá se i finanční krizí v roce 1997, která měla za následek, že ČNB přešla k novému transmisnímu systému, cílování inflace. Práce vystihuje problémy, se kterýma se musela ČNB potýkat v důsledku transformace české ekonomiky a vstupem České republiky do EU. Shrnuje účinnost monetární politiky, co se týče plnění svých cílů
Vedoucí práce: Ludmila Pichaničová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses