Analýza hotelnictví a turismu v Praze v letech 2000-2006 - Závorová, Miroslava; Svoboda, Miroslav; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Předmětem mé bakalářské práce je hotelnictví a cestovní ruch v Praze v letech 2000-2006. Hlavní cíl této práce je analyzovat vliv ceny ubytovacích služeb na poptávku, nabídku po ubytovacích službách, i na celý trh cestovního ruchu V úvodní části vymezuji obecné pojmy cestovního ruchu a hotelnictví. Uvádím zde i zmínku o státní politice cestovního ruchu České republiky. První analýza zkoumá trh cestovního ruchu v Praze jako celek pomocí veřejného mínění. Toto veřejné mínění je získáno z tiskovin, časopisů a z dalších tiskových zdrojů ve sledovaném období. V této analýze dochází k porovnání veřejného mínění se statistickými daty. Druhá analýza se snaží kvantifikovat vliv ceny na délku pobytu hostů v ubytovacích zařízení a na počet ubytovaných turistů v Praze. K zjištění citlivosti turistů na cenu je použita cenová elasticita poptávky
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; cestovní ruch; hotelnictví; bakalářské práce; tourism; hotel-keeping; bachelor's theses