EKONOMICKÉ ASPEKTY KLIMATICKÝCH ZMĚN - Schilla, Filip (2008)
Práce aplikuje ekonomickou teorii na problematiku klimatických změn. Cílem práce je popsat, jak se teorie globálního oteplování promítá do hospodářské politiky státu, prozkoumat problematiku klimatických změn pomocí standardních nástrojů ekonomické analýzy a posoudit efektivitu opatření proti klimatickým změnám. Na základě zjištěných poznatků jsou stanovena doporučení pro hospodářskou politiku