Slobodný softvér a jeho využite vo verejnom sektore v SR, ČR a svete - Klincková, Zora (2007)
Cieľom práce bude osvetlenie pojmu slobodný softvér a jeho porovnanie s inými druhmi softvéru. Popísané bude postavenie slobodného softvéru vo verejnom sektore rôznych krajín sveta vrátane Slovenskej a Českej republiky. Na konkrétnom príklade nasadenia bude možné pozorovať výhody a nevýhody tohoto druhu softvéru. Zmienené budú aj právne, ekonomické a bezpečnostné aspekty