SRI - Sociálně odpovědné investování - Pokorný, Lukáš (2008)
Tato práce si klade za cíl nahlédnout na tzv. sociálně odpovědné investování (SRI) jako na součást CSR (společenská odpovědnost firem) aktivit firem, ale i jako na individuální rozhodování jednotlivých investorů.. Podívám se na vývoj pojmu SRI, na jeho současnost a na možnou budoucnost. Popíšu významné burzovní indexy. Nakonec ekonomicky zhodnotím téma