Účetní uzávěrka a účetní závěrka v ČR - Mošovská, Eva (2008)
Tato bakalářská práce s názvem „Účetní uzávěrka a účetní závěrka v ČR“ je zaměřena na účetní jednotky, které jsou podnikatelskými subjekty. Je zde vysvětlen rozdíl mezi těmito pojmy, včetně právních předpisů, kterými se musí účetní jednotky řídit při závěrečných operacích a sestavování účetní závěrky. Práce popisuje uzávěrkové operace, zejména se jedná o přípravné práce, doúčtování účetních operací k rozvahovému dni a vlastní uzávěrku. Součástí bakalářské práce je také výčet druhů účetní závěrky včetně popisu jednotlivých výkazů, audit a zveřejnění účetní závěrky. Může sloužit jako návod při uzavírání běžného účetního období. V přílohách jsou uvedeny formuláře účetní závěrky v plném i ve zjednodušeném rozsahu a dále vzorový účtový rozvrh, podle kterého podniky účtují