Rozvoj cyklistické dopravy v kolínské aglomeraci - Králová, Simona (2008)
Centra měst jsou přeplněna automobily, je tedy nutné prosazovat šetrné druhy dopravy, jako je například cyklodoprava. V teoretické části je popsáno fungování veřejného sektoru, přiblížena problematika veřejných statků a veřejných zakázek. Jsou zde přiblíženy cíle Národní strategie cyklistické dopravy a nástroje BYPAD+ na podporu cyklodopravy ve městech. Dále jsou popsány vlivy a přínosy tohoto druhu alternativní dopravy a možnosti financování. Cílem diplomové práce je analýza stávajícího stavu cyklistické dopravy v Kolíně a jeho okolí, stanovení hlavních priorit a dílčích cílů strategie cyklistické dopravy a návrh vývojového programu, který by umožnil zhodnotit politiku cyklodopravy v tomto městě a přinést návrhy na zlepšení této politiky do budoucna