Finanční podpora Evropské unie v oblasti přeshraniční spolupráce v cestovním ruchu České republiky a sousedních států - Oplová, Kateřina (2008)
Bakalářská práce nastiňuje základní přehled programů Evropské unie, které finančně podporují oblast přeshraniční spolupráce v cestovním ruchu České republiky a sousedních států. Člení se do několika částí, vždy podle období a programů, ze kterých se dalo a dá v jednotlivých obdobích čerpat. Pro přiblížení praxe byl sestaven dotazník, který se posílal zástupcům určitých projektů čerpajících z jednotlivých Operačních programů. Bakalářská práce tak demosntruje důležitost a klady finanční podpory Evropské unie v obasti cestovního ruchu ČR