Ochrana spotřebitele ve zdravotnictví - Knopová, Martina (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na ochranu spotřebitele ve zdravotnictví v ČR. Cílem práce je zmapovat stěžejní legislativní prameny pro oblast zdravotnictví se zaměřením na části upravující ochranu spotřebitele v tomto oboru. Dále se práce zabývá právy a povinnostmi pacientů a hlavními institucemi, které dohlížejí na jejich řádné dodržování. Také je zde zmíněna oblast výroby a distribuce léčiv jako jednoho z nejvíce užívaných produktů ve zdravotnictví. V praktické části je pomocí dotazníku zkoumána informovanost spotřebitelů a jejich názor na úroveň zdravotnictví v ČR