Úloha factoringu v tržní ekonomice - Hrejzková, Tereza (2008)
Práce vymezuje ekonomickou roli factoringu, zhodnocuje dopady na jednotlivé subjekty factoringového vztahu. Práce je rozdělena na dvě části. První část se zabývá spíše teoretickým vymezením a vyjasněním factoringových skutečností, jako je vývoj factoringu a jeho poskytovatelů, názorné schéma průběhu jednotlivých druhů factoringu a ekonomický dopad na jednotlivé účastníky. Druhá pak analyzuje vliv factoringu na činnost konkrétní firmy, prostřednictvím vybraných finančních ukazatelů