Postavenie životného poistenia pri krytí úverového rizika - Pastuchová, Barbora (2008)
V súčasnosti je životné poistenie prostriedok zaistenia takmer každého z nás. Je to produkt, ktorý je možné využiť na krytie rizík a súčasne je vhodným nástrojom na sporenie. Dnes je mnohokrát využívané aj ako zaistenie finančného záväzku. Táto práca analyzuje využitie 3 typov životného poistenia pri zaistení úveru, konkrétne hypotekárneho úveru a poskytuje prehľad o tom, kedy je vhodné si zvoliť danú variantu