Zdravé bankovnictví - základní pilíř hospodářského rozvoje - Papoušek, Martin; Burgerová, Jiřina; Zeman, Karel;jn20001103089;Ekonom.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce se věnuje problematice bankovního sektoru a jeho stability. Je zde popsána podstata finančních trhů a jejich důležitost směrem k hospodářskému růstu. Dále jsou popsány příčiny bankovních krizí z externího a interního pohledu a obecně důsledky úpadku bank pro jednotlivé subjekty a ekonomiku jako celek, které jsou aplikovány na vybrané krize 20. stol. (norská a chilská bankovní krize). Práce dále teoreticky popisuje jednotlivé útvary, kterých primárním cílem je regulace, kontrola, dohled a řízení. Na závěr je zanalyzována americká hypoteční krize z pohledu jednotlivých příčin
Vedoucí práce: Jiřina Bürgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses