Možnosti využití čerpání finančních prostředků pro rozvoj jezdeckého sportu a chovu koní v České republice, s hlavním zaměřením na zdroje z fondů EU - Drahotová, Lucie (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku čerpání finanční pomoci převážně z fondů EU pro oblast jezdectví a chovu koní v České republice. Práce obsahuje dva základní celky - teoretickou a praktickou část. Teoretická část podává ucelený přehled o zdrojích, zvláště pak evropských fondech, z nichž je možné získat prostředky na tuto oblast, také je zde zodpovězeno na otázkou kdo může dotace čerpat, v jakém časovém intervalu a jaká jsou kritéria pro udělení dotace a následná pravidla čerpání. Dále je popsán systém realizace evropských dotací. Praktická část je tvořena aplikací výše popsaného teoretického základu na reálné podniky, které se věnují chovu koní. Pro lepší názornost a pokrytí širšího spektra jsou zvoleny státní a soukromá společnost, na něž jsou uplatněny jednotlivé dotační tituly, vyhodnoceny a následně vypracovány možnosti obou společností v rámci čerpání podpůrných prostředků s ohledem na zlepšení postavení na trhu