Analýza měnové krize v Jihovýchodní Asii - Proroková, Olga (2008)
Tématem této práce je měnová krize v JV Asii, která probíhala v letech 1997 až 1998. V první části práce je nastíněna teorie měnových krizí. V úvodu jsou vysvětleny pojmy, které budou v práci používány. V dalších kapitolách jsou postupně vysvětleny příčiny měnových krizí, modely popisující měnové krize, dopady krizí na ekonomiku, metody predikce měnových krizí a role MMF při řešení krizí. Na část teoretickou navazuje část analytická, ve které jsou klíčové teoretické poznatky aplikovány na krizi v JV Asii. První část se zabývá ekonomickou situací před příchodem krize, dále jsou popsány příčiny měnové krize, její průběh, vývoj vybraných makroekonomických proměnných a účast MMF na řešení asijské měnové krize