Analýza měnové krize v Jihovýchodní Asii - Proroková, Olga; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tématem této práce je měnová krize v JV Asii, která probíhala v letech 1997 až 1998. V první části práce je nastíněna teorie měnových krizí. V úvodu jsou vysvětleny pojmy, které budou v práci používány. V dalších kapitolách jsou postupně vysvětleny příčiny měnových krizí, modely popisující měnové krize, dopady krizí na ekonomiku, metody predikce měnových krizí a role MMF při řešení krizí. Na část teoretickou navazuje část analytická, ve které jsou klíčové teoretické poznatky aplikovány na krizi v JV Asii. První část se zabývá ekonomickou situací před příchodem krize, dále jsou popsány příčiny měnové krize, její průběh, vývoj vybraných makroekonomických proměnných a účast MMF na řešení asijské měnové krize
Vedoucí práce: Daniela Čermáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses