ERM II systém na Slovensku - Šebková, Veronika; Halás, Vladimír; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce má za úkol vysvětlil problematiku týkající se „Mechanismus směnných kurzů neboli ERM II“, který je jedním z maastrichtských kritérií. V teoretické části popisuji jednotlivé historické kroky, které vedly k vytvoření ERM II a jeho roli v konvergenčních kritériích. V praktické části zkoumám makroekonomické ukazatele Slovenska jak před vstupem, tak po vstupu do ERM II. Jedním z cílu této práce bylo zjistit zdali ERM II má nějaký vliv na ekonomiku Slovenské republiky, proto analyzuji především dobu po vstupu do ERM II. Praktická část práce týkající se Slovenska končí současným stavem ekonomiky a nálady mezi občany na Slovensku. Na závěr stručně hodnotím Českou republiku a porovnávám se Slovenskou
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses