Zajišťovací účetnictví v IFRS Zajišťovací účetnictví v IFRS - Gyén, Juraj; Vašek, Libor, 1978-; Kopsová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Zajišťovací účetnictví v IFRS upravuje standard IAS 39 - Finanční nástroje - účtování a oceňování a dálší standardy. Zajišťovací účetnictví je možností, jak vykazovat finanční deriváty v případě, že je účetní jednotka používá jako zajištění například proti kursovému riziku. V diplomové práci se nacházi popis podmínek, které účetní jednotka musí splnit, aby mohla zajišťovací účetnictví aplikovat. Jednou z podmínek zajišťovacího účetnictví je pravidelné testování efektivnosti zajištění po celou dobu trvání zajištění. Toto je v práci popsáno na komplexních příkadech, společně s dokumentací, kterou by měla účetní jednotka zhotovit
Vedoucí práce: Libor Vašek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses