Význam manýrismu a baroka pro cestovní ruch na Sicílii - Lautnerová, Anna (2008)
Práce popisuje význam manýristické a barokní architektury pro cestovní ruch na Sicílii. Rámec práce vytváří charakteristika cestovního ruchu Itálie a Sicílie a analýza výskytu manýristické a barokní architektury v těchto oblastech. Práce poté popisuje specifika sicilského baroka, analyzuje současný stav tohoto druhu dědictví na Sicílii, jeho využití a zapojení do cestovního ruchu ostrova. Jsou navržena také některá opatření pro zvýšení návštěvnosti těchto atraktivit