Ekonomika medzinárodného obchodu s futbalovými hráčmi - Kováč, Milan (2008)
Práca sa zaoberá popisom a ekonomickými aspektami medzinárodného obchodu s profesionálnymi futbalovými hráčmi. Cieľom práce je poskytnúť obraz o medzinárodnom transferovom systéme a zainteresovaných subjektoch. Súčasťou je taktiež monitoring činnosti agentov FIFA vo svete, detailnejší pohľad na situáciu v ČR a na Slovensku. Na záver je prezentovaný konkrétny príklad medzinárodného prestupu profesionálneho hráča