Finanční analýza Třineckých železáren, a.s. - Boráňová, Andrea (2008)
Tato práce zkoumá finanční zdraví podniku Třineckých železáren, a.s. z pohledu externího uživatele účetních informací. V rámci finanční analýzy je provedena horizontální, vertikální a poměrová analýza, dále analýza pracovního kapitálu. Společnost je poměřována bilančními pravidly, souhrnnými hodnotovými modely a srovnána s odvětvím