Vývoj světových akciových indexů a jejich trendy - Kumstýř, Matěj (2008)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s akciovými indexy, základními indikátory vývoje akciových trhů. Po uvedení základních pojmů souvisejících s akciovými indexy, jsou vymezeny základní teoretické a praktické přístupy k analýze akciových trhů. Ve snaze osvětlit vývoj současných akciových indexů a průměrů, je v další části aplikována fundamentální analýza na vybrané představitele akciových indexů. Hlavní část analytické práce se však věnuje závislosti vybraných světových akciových indexů a průměrů na pozadí krize amerického hypotečního trhu